Македонија,Крими хроника

Украдени предмети пронајдени кај тетовчани од Желино

Украдени предмети пронајдени кај тетовчани од Желино

Предмети за кои постои сомневање дека се украдени вчера се пронајдени во домовите на педесет и петгодишниот М.Б. и дваесет и петгодишниот Ј.Б. од тетовско Желино

При претресот во неговиот дом и помошните простории пронајдени и одземени се повеќе предмети, за кои постои сомнение дека потекнуваат од кражби во трговски и други објекти во Тетово: рачен циркулар, делови од хилт, бургии, електричен кабел, фотоапарат, лаптоп, рачни часовници, паричник, флекс, бормашина, телевизор и друго. Извршен е претрес и во домот на Ј.Б.(25) истото село при што пронајдени се тренерки, јакни и мобилен телефон.

Пронајдените предмети и неговото возило „бмв“, за кое постои сомнение дека било користено во повеќе кражби, одземени се и истите ќе се вештачат. По целосно докуемнтирање на случајот ќе биде поднесен соодветен поднесок.