Свет

Украина може да добие можност за пристапување кон ЕУ

Украина може да добие можност за пристапување кон ЕУ

Украина може да добие можност за присоединување кон Европската унија, изјавил Оли Рен, кој е член на европската комисија за економски прашања , пренесе „Интерфакс“.

„Се наоѓаме на историски крстопат и Европа е должна да и даде на Украина шанса за пристапување на среден или долг рок, ако Киев одговори на сите барања. Подготвени сме да и дадеме значителна финансиска помош на земјата, откако ќе биде формирана Влада која ќе биде сериозно насочена кон спроведување на институционални и економски реформи“, рекол уште Рен на средбата на министрите за финансии на Г-20 во Сиднеј.