Свет

Украинската армија започна ракетен напад врз Славјанск

Украинската армија започна ракетен напад врз Славјанск

Украинската армија започнала ракетен напад врз Славјанск!

Нападот започнал од телевизиската кула Карачун, а ескплозии се слушаат секоја минута.

Цел на нападот се контролните пунктови, но има и информации за оштетени станбени згради.

Засега нама информации за жртви.