Македонија

Украински премиер: Демонстрациите прераснуваат во државен удар

Украински премиер: Демонстрациите прераснуваат во државен удар

„Ова што се случува ги има сите одлики на државен удар. Тоа е многу сериозно. Ние покажуваме трпение, но не сакаме нашите партнери да мислат дека се’ им е дозволено“, рекол Азаров.

Тој оценил дека „политичарите кои им се придружија на протестите ја радикализираа ситуацијата“ и дека „се’ е излезено надвор од контрола“.