Свет

Украински специјалци вооружени „до заби“ ја контролираат Одеса

Украински специјалци вооружени „до заби“ ја контролираат Одеса

Баталјон украински специјалци, составен од доброволци дошол во украинскиот град Одеса да ја контролира ситуацијата.

Специјалната единица на Националната гарда, Киев 1 веќе е распоредена во Одеса. Припадниците на овој баталјон се разликуваат по тоа што се облечени во црни униформи и се вооружени до заби.

Во меѓусебните пресметки во петокот животот го загубија 46 лица, а околу 200 лица се повредени.