Свет

Украинските сили заземаа полициска станица во Луганск

Украинските сили заземаа полициска станица во Луганск

Украинските сили ја заземаа полициската станица во Луганск, соопштија украинските власти.

Луганск, градот кој се напѓа на границата со Русија, од април е под контрола на бунтовниците.

Андреј Лисенко, портпаролот на војката, соопшти дека во последните 24 часа забелеажн е транспорт на оружје од Русија во Украина.