вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 32

Улицата Ѓуро Салај во Ѓорче Петров ќе добие нова канализација

Del od ulicata ,,Gjuro Salaj,, so nova kanalizacija

Последни вести

Сопствениците на куќите на дел од улицата „Ѓуро Салај“ во општина Ѓорче Петров кои имаа проблем со постоечката стара канализациска мрежа, конечно ќе можат да здивнат. Општината одвои 1,2 милиони денари (речиси 19.500 евра) за реконструкција на мрежата и поставување бетонски цевки со широчина од ф-500.

Работите ќе бидат завршени за 40 дена поради тешкиот терен за работа и подземни инсталации, кои претходно ќе треба да се дислоцираат. Работите ќе ги врши фирмата „Енергомонт“

Најчитани вести