сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

„Улична анкета“ во Скопскиот регион за управување со отпад

Во рамки на проектот „Подготовка на потребни документи за воспоставување интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Пелагониски, Југозападен, Вардарски и Скопски регион“ денеска на градскиот плоштад „Македонија“ во Скопје ќе се спроведе „улична анкета“.

анкета“

Поврзани вести

Граѓаните на специјално поставениот пулт ќе имаат можност да го искажат своето мислење, како и ставовите за проблемите поврзани со управувањето со отпад.

Проектот е инициран од Министерството за животна средина и просторно планирање и финансиран од Европската унија. Досега се реализирани анкети во другите три региони, а предвидена е уште една улична анкета.

Најчитани вести