петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 39

Уличниот театар „Баскерфест“ од 10 до 19 јуни во Скопје

Баскерфест 2016 традиционално и годинава е поддржан од Град Скопје.

Уличниот театар „Баскерфест“ од 10 до 19 јуни во Скопје

Уличниот театар „Баскерфест“ од 10 до 19 јуни во Скопје

Поврзани вести

Со многу улични перфморманси, баскер точки и музички настапи уличниот театар под отворено небо „Баскерфест“ и годинава од 10 до 19 јуни ќе ги забавуваат посетителите на градскиот плоштад „Македонија“ во Скопје и во повеќе градови низ државата.

Меѓу годинашните улични артисти, информираат организаторите, се имиња како патувачка уметничка инсталација „Blink Circus“, шоуто на „Mr. Copini“, оригиналната и креативна сценска изведба „Ome dual“, уметничкиот изведувач „Mr. Bugiganga“, шокантните „Cotzani and Wendy“, бразилскиот мастер манипулатор „Diogo Alvares“, кловнот „Vinyl Burns“ и други.

Баскерфест 2016 традиционално и годинава е поддржан од Град Скопје.

Најчитани вести