понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

УМС на ВМРО – ДПМНЕ информира за новите мерки за вработување на Владата

umssssss

Последни вести

Члeновите на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денеска на плоштадите низ градовите во Македонија поделија флаери со пораки за активните мерки на Владата на Р. Македонија за намалување на невработеноста кај младите луѓе.

Оваа акција е спроведена се со цел да се овозможи сите млади луѓе да дојдат до информации кои ќе им помогнат полесно да најдат работа или да започнат свој сопствен бизнис.

-Секој млад човек и е потребен на Македонија, токму затоа Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во изминатите години воведе низа мерки за подобрување на животот на младите луѓе и за овозможување на полесно вработување на секој млад човек во Р. Мкаедонија. Но воедно и давање на полесна шанса за започнување на сопственс бизнис, истакна претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ Александар Нелоски.

Причината за оваа активност на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, како што кажа Нелсоки, е дека не сите млади луѓе се тотално запознаени за сите мерки што Владата ги има воведено.

-Решивме да ја спроведиме оваа активност каде што на сите плоштади во Р.Македонија и во сите општини во Р.Македонија ќе се делат промотивни материјали каде што ќе им објасниме на младите луѓе што се всушност сите тие мерки за намалување на невработенсоат кај младите. Воедно и ќе отвориме и Фејсбук страна на која што секој млад човек ако има определно прашање што го интересира околу мерките за намалување на невработеноста на младите може слободо да праша на таа страна, инфомираше Нелоски.

фото: Курир

Најчитани вести