петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

УМС на ВМРО-ДПМНЕ со поддршка и промоција на “Parkour” и “StreetWorkout”

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денес организираше спортски настан за промоција и поддршка на Parkour и StreetWorkout вештини.

ums2-poddrska-640x360

Поврзани вести

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денес организираше спортски настан за промоција и поддршка на Parkour и StreetWorkout вештини.

Потпретседателот на УМС Орце Ѓорѓиевски посочи дека од исклучително значење е физичката активност на младите лица, особено во време кога таа е се помалку застапена како резултат на подемот на информатичко комуникациските технологии, додавајќи дека овој начин на рекреативно спортување е вистински одговор на тој тренд.

ums-poddrska-640x854

На настанот свој настап имаа претставниците на овој спорт Мартин Петров и Дамјан Здравковски од  општина Кисела Вода, кои што ги повикаа сите заинтересирани млади лица да им се придружат во спортските активности.

Најчитани вести