Македонија

УМС подаруваше книги од македонски писатели (ФОТО)

УМС подаруваше книги од македонски писатели  (ФОТО)
УМС подаруваше книги од македонски писатели
УМС на ВМРО-ДПМНЕ по повод денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј ги изненади граѓаните, подарувајќи им книги од македонски писатели на случајни минувачи.

Граѓаните ја поздравија ваквата акција, задоволни што нивната домашна библиотека ќе биде збогатена со книги од македонски автори.

ums3

Со оваа акција УМС на ВМРО-ДПМНЕ уште еднаш покажа дека ги негува вредностите и ја продолжува македонската традиција и култура.

ums4

ums

ums1