недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 41

Унгарија до крајот на мај ќе ја постави втората ограда на границата со Србија

Унгарија ќе го заврши поставувањето на втората ограда долж границата со Србија до крајот на мај и така ќе може да одбие можен нов бран на мигранти кои доаѓаат од Турција, изјави унгарскиот премиер Виктор Орбан. 

133613315

Поврзани вести

Орбан истакна дека Европската унија греши со тоа што се потпира единствено на Турција за запирање на миграцијата, а истовремено ја критикува.

Дефинитивно не е паметна политиката што ја оставаме безбедноста во рацете на Турците,  а истовремено не престануваме да ги критикуваме, да ги напаѓаме дека не постапуваат доволно демократски и со нив да создаваме нови конфликти, истакна Орбан.

Најчитани вести