петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 39

Унгарија ќе гради втора заштитна ограда по границата со Србија

Новата бариера ќе биде изградена паралелно на веќе изградената и ќе служи како дополнителна заштита од евентуален бран бегалци, во случај Турција да ја промени миграциската политика.

132795780

Поврзани вести

Унгарија има намера да изгради втора ограда по јужната граница со Србија за да се заштити од мигранти, изјави премиерот Виктор Орбан за државното радио.

Новата бариера ќе биде изградена паралелно на веќе изградената и ќе служи како дополнителна заштита од евентуален бран бегалци, во случај Турција да ја промени миграциската политика.

– Во тек е техничко проектирање за посолиден заштитен систем со постоечкиот кој успеавме брзо да го изградиме мминатата година, изјави Орбан.

Најчитани вести