Македонија,Крими хроника

Унгарски параглајдерист паднал во крушевско

Унгарски параглајдерист паднал во крушевско

Триесет и тригодишен Унгарец кој летал со параглајдер изгубил контрола и паднал во атарот на селтоо Острилци крушевско.

Тој бил пренесен во Клинички центар Битола, каде што му се констатирани тешки телесни повреди.