Македонија

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ организираше бесплатни прегледи

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ организираше бесплатни прегледи

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ од Општинскиот комитет Гази Баба ја продолжува континуираната организација на активности за добровид на жителите од руралните населени места.

Традиционално по 6 пат организираше бесплатни здравствени прегледи, овој шести пат бесплатните прегледи се организираа во населеното место Црешево а во претходите активности беа опфатени населените места Маџари, Стајковци, Хиподром, Ченто и Автокоманда.

UZ2-768x432

Жителите на населеното место Црешево денес имаа можност да направат бесплатна контрола на крвниот притисок и шеќерот во крвта а истовремено да добијат совети од здравствените работници за топлотниот бран кој ја зафати Македонија.

UZ-768x432

Од Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ информираат дека и во наредниот период ќе продолжат со организација на активности за добровид на граѓаните на Република Македонија.