Македонија,Крими хроника

Уништена бистата на херојот Чеде Филиповски-Даме во Гостивар

Уништена бистата на херојот Чеде Филиповски-Даме во Гостивар

Бистата на народниот херој Чеде Филиповски-Даме вчера била откорната од дворот на средното училиште во Гостивар.

Според информациите од Министерството за внатрешни работи, вчера се случил инцидет во двор на средното економска училиште во Гостивар на улицата Живко Брајковски.

Непознати лица ја откорнале и турнале на тревникот бистата на народниот херој Чеде Филиповски-Даме.

Полицијата  презема мерки за пронаоѓање на лицата кои го уништиле споменикот.