Македонија

Уништена цветната фигура паун во паркот „Македонија“

Уништена цветната фигура паун во паркот „Македонија“

Во неделата во вечерните часови во Паркот Македонија на булеварот Теодосиј Гологанов, дежурните работници на ЈП„Паркови и зеленило“ констатирале големи оштетувања на цветната фигура паун. Од цветната фигура, односно од делот на опашката на паунот, бил украден цветниот расад, а исто така недостигала и земјата во којашто  беа засадени цвеќињата, информира Град Скопје.

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ вчера ги пополниле празните места со земја, а во наредниве денови ќе засадат нови цвеќиња.

Градот Скопје повторно апелира до граѓаните да не ги оштетуваат цветните фигури и да не ги уништуваат цветните расади коишто ги красат парковите и зелените површини низ градот.