Балкан

Урагански ветер ја погоди Далмација

Урагански ветер ја погоди  Далмација

Урагански ветер денеска парализира некои реони во хрватската област Далмација, каде заради бурата беа затворени делници од автопатот и мостови, а беа откажани и редовните фериботски врски по јадранското крајбрежје, информира загрепскиот весник „Јутарњи лист“.

Во областите Лика и Горски Котар, во северниот дел на земјата, врне снег.

Поради лошото време има опасност и од појава на свлечишта.