сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Уште 50 дивоградби легализирано во Ѓорче

gorce-petrov500

Последни вести

Уште 50 решенија за легализирање на бесправно изградени објекти беа доделени денеска во Општина Ѓорче Петров.

– Планираме овој месец да доделиме повеќе од 200 решенија кои се готови, но и покрај нашите настојувања и апели до граѓаните да ги докомплетираат потребните документи или да ги уплатат средствата едно евро по легализиран квадрат работите одат прилично споро, изјави градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол Митревски..

Апелира во најкраток можен рок граѓаните да ја комплетираат документацијата и да добијат решенија за легализација. За над 5.000 предмети во општината се уште не се доставени сите документи. комплетирани. На оваа проблематика во општината се ангажирани три екипи.

Најчитани вести