Македонија

Уште еден Албанец од Македонија загина во Ирак

Уште еден Албанец од Македонија загина во Ирак

Уште еден загинат македонски државјанин во борбите во Ирак.

Станува збор за Месуд Мусли (28) од Скопје кој завчера бил убиен во престрелка во градот Бастра, Ирак. Месуд Мусли е десеттиот македонски државјанин кој загина на боиштата во Сирија и Ирак, борејќи се на страната на џихадистите.

Неофицијално, тој бил следбеник на џихадистите и честопати престојувал во Германија.

Последен пат за Германија заминал на 26 април годинава и најверојатно оттаму им се придружил на џихадистите во Сирија и во Ирак.

Од МВР за Канал 5 велат дека по последното излегување на Мусли од земјава не е регистриран негов влез за назад.