Македонија

Уште еден македонски државјанин загина во војните на Блискиот исток

Уште еден македонски државјанин загина во војните на Блискиот исток

Дваесетичетиригодишниот Садик Џемаили од гостиварското село Здуње загинал во војните на Блискиот Исток борејќи се на страната на „Исламската држава“, објави ТВ Алфа.

Тој од Македонија заминал во септември минатата година, преку граничниот премин Ќафасан.