Македонија

Уште еден македоснки државјанин загина во Сирија

Уште еден македоснки државјанин загина во Сирија
Заврши меѓународната средба за Сирија во Виена

Дваесет и шест годишниот К.М. со потекло од село Морани кој живеел во Скопје, дознаваме дека е уште еден македонски државјанин кој загинал во борбите во Сирија.

Младиот џихадист во декември минатата година со автобус преку граничниот премин Богородица заминал кон Сирија.

Од полицијата потврдуваат дека имаат такви сознанија, но информациите се уште ги проверуваат.

Досега над 10 македонски државјани ги загибија животите во војните во Сирија.