Македонија

Уснија Реџепова ќе биде погребана во Скопје

Уснија Реџепова ќе биде погребана во Скопје

Уснија Реџепова, кралицата на народната музика, која почина денеска во Белград ќе биде погребана во Скопје, пишуваат српските медиуми.

Тоа, како што јавуваат тамошните медиуми, било нејзина последна желба. Претходно, во Белград ќе се одржи комеморативна седница.

Реџепова почина од рак на белите дробови.