Магазин

Успешната кариера е смрт за љубовта

Успешната кариера е смрт за љубовта

Една француска шансона вели дека „Работата е премногу тешка“, а тоа изгледа дека не важи само за здравјето, туку и за љубовта. Работата предизвикува стрес, незадоволство, нервоза, умор, а тоа не се поволни состојки за квалитетна врска или брак.

Француско истражување направено неодамна, открива дека речиси една третина од вработените  сметаат дека работата им ја „убива врската“.

Една француска шансона вели дека „Работата е премногу тешка“, а тоа изгледа дека не важи само за здравјето, туку и за љубовта. Работата предизвикува стрес, незадоволство, нервоза, умор, а тоа не се поволни состојки за квалитетна врска или брак.

Поради својата работа имаме помалку слободно време, а и повеќе се караме со партнерот, навеле 29 отсто од учесниците во истражувањето. Дури кај седум отсто од мажите и жените, кариерата била причина за развод или раскинување на врска.

Сепак 56 отсто од испитаниците одговориле дека успеваат да ја оделат работата од односот со партнерот, а 15 отсто се изјасниле дека се подготвени да ја сменат работата за да ја спасат врската.