петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 39

Уште 19 дена за пријавување: До денес се пријавиле 595 спорни гласачи

Заклучно со денеска, 31.07.2016 година, до 13:00 часот, до Државната изборна комисија се пријавиле вкупно 595 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.

DIK

Поврзани вести

Заклучно со денеска, 31.07.2016 година, до 13:00 часот, до Државната изборна комисија се пријавиле вкупно 595 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.

Од нив, како што информираат од ДИК,  142 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 453 за пријавување ја искористиле веб апликацијата на интернет страницата на ДИК.

Подолу е табелата со состојбата по општини:

tabela-prijaveni-gragjani-opshtini

Најчитани вести