Македонија

Уште еден Албанец од Скопје убиен во Сирија

Уште еден Албанец од Скопје убиен во Сирија

Уште еден Албанец од Македонија убиен е на боиштата во Сирија. Станува збор за Б.Ш од Сарај кој што им се приклучил на востаниците во Сирија за рушење на режимот на Асад.

Инаку, од Македонија во Сирија и светот има околу 60-тина борци кои учествуваат во војни и паравоени формации.