Македонија

Уште еден слаб земјотрес од 1,5 степени регистриран утрово во Скопје

Уште еден слаб земјотрес од 1,5 степени регистриран утрово во Скопје
По мирната ноќ без потреси, утрово во скопското подрачје е регистриран послаб земјотрес.

Земјотресот е почувствуван во 8.11 часот  со интензитет од 1,5 степени.

 

Потресот воопшто не е регистриран на сајтот на Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар.