Балкан

Уште еден борец од Бих загина во Сирија

Уште еден борец од Бих загина во Сирија

На Фејсбук била објавена информација дека овие денови во Сирија како војник на исламските држави Ирак и Шама загинал Мидхат Џоно од Сараево.

Како што се наведува пред смртта Џоно учествувал и во акциите на Курдите. Неговиот прекар во Сирија бил Усама Босна, а починал при враќање од акција.

Мидхат Џоно живеел во Сараево и бил најблизок соработник на Бајро Икановиќ, кој бил ранет, но и понатаму е на бојните полиња.

Досега во Сирија загинале најмалку седум лица од БиХ.

Според информациите најмалку 52 лица од БиХ се бореле во Сирија. Наводно во земјата се вратиле 32 лица, а во Сирија се останати уште 20.