ТОП,Македонија

Уште едно потценување: Спасовски во Гостивар не им оддаде почит на загинатите во Диво Насеље

Уште едно потценување: Спасовски во Гостивар не им оддаде почит на загинатите во Диво Насеље
Спасовски во Гостивар не им оддаде почит на загинатите во Диво Насеље

Горан Илијевски роден 1974 година од Гостивар и Ненад Серафимовски, роден 1987 година во с. Зубовце, гостиварско – ова се имињата на двајца од осумте македонски херои, припадници на безбедносните сили кои во мај во Куманово ги положија своите животи во одбрана на Македонија.

Вчера и денеска беа одбележани шест месеци од нивната херојска смрт при одбрана на татковината. Во Гостивар и с. Зубовце семејствата на загинатите го одбележаа тажниот помен на паднатите бранители. На Горан Илијевски вчера, на Ненад Серафимовски денеска.

Во работна посета на Гостивар вчера беше и идниот технички назначен министер за внатрешни работи Оливер Спасовски од СДСМ.

Претставници од медиумите го прашаа Спасовски зошто веднаш по завршувањето на кумановскиот конфликт не заминал во посета на ранетите припадници на безбедносните сили, туку се одлучил за посета и фотографирање со жителите на Диво Насеље во исто време додека во Гостивар фамилијата на загинатиот Горан Илијевски се простуваше за последен пат од македонскиот херој.

За Спасовски ваквите прашања се „глупави коментари“ не биле во прилог на релаксирање на односите помеѓу граѓаните на Република Македонија.

Колегите и соборците на Ненад и Горан веќе по