четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 5

Усвоен пакетот закони за образованието

20130203-dozhivotno-obrazovanie-1

Последни вести

Собраниската Комисија за образование, наука и спорт го изгласа во второ читање целиот пакет закони за основно, средно и високо образование.

Комисијата разгледа околу 130 амандмани и ги одби сите. Најголемиот дел се однесуваа на предложените измени на Законот за високо образование.

Расправата во Комисијата почна вчера во 10 часот и со повеќе паузи заврши неколку часа по полноќ

Најчитани вести