Македонија

Утре без струја Бутел, во петок Карпош, Гази Баба

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информира дека утре, четврток, без електрична енергија ќе останат дел од корисниците во општините Бутел, Шуто Оризари и Сарај, а додека пак во петок, без струја ќе бидат дел од општините Студеничани, Бутел, Гази Баба, Карпош, Сарај и Шуто Оризари.

Ова се локациите каде ќе нема струја:

Во четврток:

• од 08:00 до 15:00 часот корисниците од објектите на место викано Пат за Радишани. (општина Бутел)
• од 09:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул. Диме Мечето и ул. Волт Дизни (општина Шуто Оризари), и корисниците од ул. бр. 1, 2, 3, 4 и 5 во с. Грчец (општина Сарај)

Во петок:

• од 07.00 до 12.00 часот, корисниците од ул. 6 во с.Љубош. ( општина Студеничани)
• од 08:00 до 15:00 часот корисниците од објектите на место викано Пат за Радишани. (општина Бутел)
• од 08:30 до 12:00 часот корисниците од ул. Сречко Пужалка бр. 45, 47, 49 и 51. (општина Гази Баба)
• од 09:00 до 13:00 часот корисниците од ул. Бранислав Нушиќ бр. 7. (општина Карпош)
• од 09:00 до 14:00 часот корисниците од ул. 20 во с.Сарај . (општина Сарај)
• од 09:00 до 13:00 часот корисниците од дел од ул. Прашка. (општина Карпош)
• од 09:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул. Диме Мечето и ул. Волт Дизни (општина Шуто Оризари), и корисниците од ул. бр. 1, 2, 3, 4 и 5 во с. Грчец (општина Сарај)
• од 11:00 до 13:30 часот корисниците од дел ул. Франц Прешерн. (општина Карпош)