Македонија

Утре без струја повеќе делови од Скопје

Утре без струја повеќе делови од Скопје

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по известувањето добиено од ЈП Водовод и Канализација – Скопје,   ги известува граѓаните дека утре ќе се изведува технички зафат за поправка на затварачи  на водоводна мрежа во Општина Аеродром.

Интервенцијата ќе започне во 09:00 часот и ќе трае до завршување на работите.

 

Без вода ќе останат  корисниците од :

 • Нас. Маџари, јужно од автопатот (ул. Б.Стефковски, нас. Хиподром и др.) (општина Гази Баба)
 • с. Студеничани . (општина Студеничани)

Откако ќе се испразнат резервоарите, без вода ќе останат корисниците од :

 • Населба Аеродром, висока зона. (општина Аеродром)
 • Ново Лисиче, висока зона. (општина Аеродром)
 • Населбата Припор. (општина Кисела Вода)
 • Селата Сопиште, Ракотинци и Добри Дол. (општина Сопиште)
 • Нас. Усје . (општина Кисела Вода)
 • Нас. Пинтија . (општина Кисела Вода)
 • Нас. Драчево и с. Драчево. (општина Кисела Вода)
 • Селата Батинци и Љубош . (општина Студеничани)
 • Село Моране . (општина Студеничани)

Со намален притисок ќе бидат корисниците од :

 • Населба Аеродром, ниска зона. (општина Аеродром)
 • Ново Лисиче, ниска зона. (општина Аеродром)
 • Нас. Маџари, северно од автопатот . (општина Гази Баба)