Македонија

Утре без струја повеќе улици во Скопје

Утре без струја повеќе улици во Скопје

Станува збор за следниве улици:

– во периодот од 08.00 до 10.00 часот, дел од корисниците од ул. Никола Вапцаров. ( општина Центар )

 – во периодот од 08.00 до 16.00 часот, дел од корисниците од улиците: Димитар Гуштанов, Стари Новакина, Ризо Ризов, Антон Димитров, Јанко Мишиќ и Дреновска Клисура, како и корисниците од улиците: Иван Хаџи Николов, Димитрија Чуповски, Киро Фетак, Радое Дакиќ и Ужичка Република. ( општина Кисела Вода )

– во периодот од 08.25 до 14.00 часот, дел од корисниците од село Кадино, населено место Бела Земја, дел од корисниците од село Марино, како и објектите на Т – мобиле Марино, ЗИК Пумпа, млин Кадино и Мак Инвест. (општина Илинден )

– во периодот од 08.30 до 11.30 часот, корисниците лоцирани на ул. Џон Кенеди спроти објектот на ВЕРО како и зградата на Телеком. ( општина Чаир)

– во периодот од 08.30 до 12.00 часот, корисниците од ул. Сава Ковачевиќ подулица 14, корисниците од ул. 27 во Сопиште. ( општина Сопиште ), како и корисниците лоцирани на кеј 13 – ти Ноември. ( општина Центар )

– во периодот од 08.30 до 12.30 часот, корисниците од ул. Никола Парапунов бр.5 како и објектите во негова близина. ( општина Карпош )

– во периодот од 09.00 до 11.00 часот, дел од корисниците од село Крушопек. ( општина Сарај )

– во периодот од 09.00 до 11.30 часот, дел од корисниците од ул. Ѓорче Петров. ( општина Ѓорче Петров )

– во периодот од 09.00 до 15.00 часот, корисниците од ул. Ловќенска – подулица 1, како и корисниците од Шпанско Село. ( општина Карпош )

– во периодот од 09.40 до 12.30 часот, дел од корисниците зад Суташ, ТС Суташ, ТС Птицеводство 3, ТС Живинарска Фарма, како и корисниците од Белимбегово. ( општина Гази Баба )

– во периодот од 10.00 до 14.00 часот, дел од корисниците од ул. Живко Фирфов, како и корисниците од ул. Волтерова. ( општина Кисела Вода )

– во периодот од 12.00 до 14.30 часот, корисниците од ул. Охридска и ул.54 позади НРБМ. ( општина Центар ) корисниците од ул. Мите Богоевски – подулица бр.7, како и корисниците од ул. Ѓорѓи Капчев – подулица бр.25. ( општина Аеродром )