Македонија

Утре без вода дел од Центар и село Ракотинци

Утре без вода дел од Центар и село Ракотинци

Утре без вода ќе останат делови од општина Центар и од село Ракотинци.

Како што информираат од РЦУК по известувањето добиено од ЈП Водовод и Канализација утре поради изведување на водоводен приклучок  ф125мм на ул.Орце Николов бб ( пред Комерцијална Банка ) , прекинато водоснабдување од 08:30 часот, ќе имаат корисниците на потегот од Охридска Банка до Стоковна куќа се до санирање на дефектот.   ( општина Центар )

Исто така утре поради чистење и хлорирање на резервар Ракотинци ќе има прекин на водоснабдување на корисниците од село Ракотинци, од 09:00 до 14:00 часот. ( општина  Сопиште )