Македонија

Утре дожд, од среда сонце

Утре дожд, од среда сонце

Со првиот ден од есента, временската состојба во Македонија ќе ја заджи својата променливост. Времето утре ќе биде врнежливо, со минамална температура од 7, а максимална од 18 целзиусови степени. Но, оваа состојба ќе биде само утре.

Од среда до петок не очекуваат сончеви и не многу топли денови, со драстично намалување на температурата од пет до осум степени. Во среда, не очекува сончево време со минамална температура од 8, а максимална од 20 степени.

Во четврток не очекува претежно сончево време. Минималната температура ќе биде 12, а максималната 23 степени.

Умерено облачно време не очекува во петок, каде минималната температура ќе изнесува 7, а максималната 18 целзиусови степени.