Македонија

Утре е неработен ден за Католиците

Утре е неработен ден за Католиците

Од Министерството за труд и социјална политика соопштуваат дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), понеделник е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед).

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед им го честита празникот Велигден.