четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 53

Утре ќе се прска против комарци во поплавените подрачја

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

prskanje-komarci

Последни вести

На поплавените подрачја утре вонредно ќе се врши дезинсекција против комарци.

Градот Скопје ги известува граѓаните дека заради настанатата состојба поврзана со поплавите,  утре, 12.08.2016 година, петок, во периодот од 5 до 9 часот, ќе се изврши вонредна авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци, на поплавеното подрачје, односно од Бутел до Илинден, Арачиново, Ченто, Стајковци, Страчинци, Црешево, Инџиково, Виниче, Смилковци и другите насели места коишто се поплавени.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Најчитани вести