сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Утре ќе се одбележи Меѓународниот ден на спортот

sport

Последни вести

По повод Меѓународниот ден на спортот за развој и мир 2015, а под покровителство на Македонскиот олимписки комитет, градот Скопје и С.Г.Г.У. “Здравко Цветковски“, утре со почеток во 12.00 часот, свечено ќе биде одбележан овој значаен ден со пригодна програма која ќе се одржи во фискултурната сала на училиштето.

Одбележувањето на овој ден ќе продолжи и следната недела кога во соработка со детските градинки, основните и средните училишта како и некои општини од Република Македонија ќе бидат одржани Малите олимписки игри на Македонскиот олимписки комитет.

Најчитани вести