Македонија

Утре неработен ден за православните верници

Утре неработен ден за православните верници

Верниците од православна вероисповед утре го празнуваат празникот Богојавление, односно Водици, кој се прославува на 19-ти јануари според верскиот календар.

Според Законот за државни празници за православните верници, вторник, 19 јануари е неработен ден, информираат од Министерството за труд и социјална политика.