Македонија

Утре пристигнува милионитиот патник на аеродромот „Александар Велики“

Утре пристигнува милионитиот патник на аеродромот „Александар Велики“

Милионитиот патник утре ќе пристигне на скопскиот аеродром Александар Велики.

Во 12 часот, министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески ќе се обрати на прес-конференција на аеродромот по повод одбележување на достигната бројка од еден милионити патник.

Воедно, во 11:20 часот ќе присуствува и на пречекот на милионитиот патник на аердромот.