Македонија

Утре пристигнува телото за кое грчките власти тврдат дека е Дениса

Утре пристигнува телото за кое грчките власти тврдат дека е Дениса

Телото кое грчките власти тврдат дека е на младата Дениса Марковска утре пристигува во Македонија.

Откако Грчките фозеничари утврдија дека телото најдено во водите на Егејот е на исчезнатата Македонка, истото ќе биде испратено во Македонија.

Во Македонија по барање на родителите на Дениса, а по дозвола од Министерството за здравство ќе биде направена нова ДНК анализа и реобдукција.

Сѐ уште не се знае како починала младата Дениса. Таа работела на брод. Една вечер таа исчезна од бродот. Беше пронајден нејзиниот мобилен телефон но без сим картичката во него.