сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Утре Саем за проектот „Купи куќа, купи стан“

kupi1-630x289

Последни вести

Министерството за финансии од утре до 28 декември во Рамстор организира саем посветен на проектот „Купи куќа, купи стан”. На саемот ќе учествуваат Министерството за финансии, банки, градежни и компании поврзани со домувањето.

Во пресрет на новогодишните празници, но и големото извлекување за стан од наградната игра „Фискална во рака, награди без мака”, последните два дена од саемот на 27 и 28 декември ќе се организира целодневна забава со многу награди, бендови, пејачи.

Сите посетители на саемот тие два дена можат да станат добитници на награди доколку со себе понесат 10 пликоа со по 20 фискални сметки за учество во „Фискална во рака, награди без мака”. Пликоата заедно со шест клучиња што ќе ги соберат од штандовите на саемот ќе можат да ги заменат на лице место за пакет грепки од Државна лотарија, но и да погодуваат на Среќната табла за вредни награди кои ги обезбедија Рамстор и учесниците на саемот.

Сите пликоа кои ќе се донесат во Рамстор ќе учествуваат и наредниот ден, на 29 декември, за извлекување стан, дуќан или автомобил во „Фискална во рака, награди без мака”.

Преку проектот „Купи куќа купи стан“ досега се одобрени близу 400 барања. Може да се купи нов стан или да се гради куќа.

Најчитани вести