Македонија

Утре се обележува Денот на планетата земја

Утре се обележува Денот на планетата земја

На одбележувањето на овој значаен ден од еколошкиот календар, на просторот околу Школката во Градскиот парк ќе бидат поставени штандови на кои ќе се делат картички со еколошки пораки и семиња, а ќе се засадат и зимзелени садници.