Македонија

Утрово хаос на премините „Богородица“ и „Дојран“

Утрово хаос на премините „Богородица“ и „Дојран“
Утрово хаос на премините „Богородица“ и „Дојран“

Продолжениот викенд и почетокот на годишните одмори предизвикаа поголема раздвиженост на патници на граничните премини „Богородица“ и „Дојран“ кон Грција.

Утрово граѓаните чекаа со часови да влезат во Грција.

ФОТО: Фејсбук
ФОТО: Фејсбук

На граничните премини Богородица и Дојран времето на чекање за излез од македонија е околу 30 минути, а на останатите гранични премини нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините, соопштуваат од АМСМ.

Сликата во моментот е поинаква, и нема голем застој.