Македонија

Утрово повторно земјотрес во Италија

Утрово повторно земјотрес во Италија
Нов земјотрес, со јачина од 5,2 степени по Рихтер, ја потресе рано утринава Италија.

Најпогодени беа нејзините централни делови, кои и претходно беа погодени со јаки потреси.

Ова е четврт силен земјотрес, регистриран за една недела.

vol-728074

Британската агенција потенцира дека земјотрес со оваа јачина се смета за умерен и дека може да предизвика прилично штета на веќе оштетените објекти.