Свет

Утрово земјотреси во повеќе земји

Утрово земјотреси во повеќе земји

Многу земјотреси се регистрирани ова утро како на Балканот, така и ширум светот.

Утрово се тресат Турција и Италија каде што се’ уште има афтершокови по силниот земјотрес.

Денеска во светот најсилни земјотреси се регистрирани во Индонезија и тоа 5,1 степени по Рихтер, потоа Узбекистан 4,5 степени, Соломонските Острови, 5 степени по Рихтер.