Крими хроника

Утврден идентитетот на жената удавена во Вардар

Утврден идентитетот на жената удавена во Вардар

Полицијата го утврди идентитетот на починатото женско лице, чие тело вчера беше извадено од водите на Вардар кај Злокуќани.

Станува збор за 81-годишната скопјанка Надежда Х., чие тело во фаза на распаѓање беше забележано од рибар кој го пријавил случајот.

Телото на Надежда било идентификувано од нејзин роднина, а по извршената обдукција ќе бидат познати причините за смртта.

Неофицијано, на нејзниното тело немало видливи траги на насилство.