Магазин

В недела астрофеномен ќе предизвика бура во нашите животи

В недела астрофеномен ќе предизвика бура во нашите животи
В недела астрофеномен ќе предизвика бура во нашите животи

Сатурн и Јупитер во моментов се ретроградни, а Марс се наоѓа во ретроградна сенка и ќе се врати во Стрелец на 17 април. По ова не очекува неверојатно бурен период кој ќе си поигра со нашите емоции, но и ќе ни даде шанса да излеземе на крај со сите животни предизвици.

Првата четвртина на Месечината во Рак започнува на 14 април. Тоа може да не наведе повторно да се сретнеме со енергијата што ја донесе Ерин на 12 април. Ерин е џуџеста планета, која го носи името на грчка божица која владее со Водолија – знакот на спротивностите и неодлучноста.

Ќе се прашуваме дали сме премногу агресивни во секојдневните односи со луѓето, можеби ќе се чувстуваме безнадежно, бесмислено или безначајно. Без оглед на тоа кои чувства ќе доминираат, ќе бидат засилени за да добиеме можност да се фокусираме на нов, да ги рационализираме и да го вратиме емотивниот баланс.

Голем земејн тригон не очекува во периодот од 14 до 17 април и не очекуваат Меркур во Бик, Јупитер во Девица и Плутон во Јарец. Во овој период ќе бидеме приземни, поврзани со планетата Земја. Ќе се зголеми нашата интуиција, креативните работи ќе ни одат од рака и конечно ќе ја препознаеме нашата единствена брилијантност благодарение на тоа што во прв план ќе ни бидат нашите уметнички вештини и талентот.

Ова совршен период за планирање и за спроведување на плановите, осовено ако порано не сме имале доволно самодоведба за тоа.