вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 55

Вагината се суши поради недостаток на секс, а ги менува обликот и големината само во два случаи

devojka-u-krevetu-1398179777-33912

Последни вести

Сушни периоди им се случуваат и на најдобрите. Многу е веројатно дека веќе имате слушнато жени кои подолго време немале секс, имаат и потесна вагина. Исто така, постојат и жени кои немаат проблем да им се рашири вагината.

Причината поради која можете длабоко да дишите е што мускулите на вагината се еластични. Вагините се растегнуваат и враќаат во својата нормална форма. Но, постојат два случаи во животот, кога вагината го менува обликот и големината на подолго време.

trudnoca-1405198815-41488

1. Првиот е по пораѓањето. Некои истражувања покажале дека за тоа се потребни и до шест месеци, но повторно се враќаат во почетниот облик. Сексот е реткост кога ќе дојде- секој четврти пар го има овој проблем.

2. Вториот случај е кога старееме.

„Како стареат жените, така се намалува нивното ниво на хормони, што значи дека вагиналите ѕидови стануваат се потенки и помалку еластични. Добрата вест е дека тоа нив може да се подобри со Кегелови вежби, без оглед на возраста“, пренесува Women’s Health.

devojka-na-kaucu-1415446433-50812

Според тоа, ако вашата вагина е потесна од обично, тоа не е поради сушата.

„Тоа се случува веројатно поради тоа што не сте се возбудиле правилно и потребна ви е уште малку предигра“, заклучуваат експертите.

Најчитани вести